Klar poängseger för Robert Helenius i come backen

<p class="p1">HELSINGFORS. Det blev ingen knock out. I stället fick Robert Helenius nöja sig med en klar poängseger mot Sherman "The Tank" Williams i proffsgalan i Helsingors tidig på söndagsmorgonen. &nbsp;

I själva verket lämnade segern kvar en hel del obesvarade frågor. Är Helenius verkligen den finländska boxare som kommer att boxas om en VM-titel? Varför slog han endast endast enstaka vänster-höger-kombinationer i stället för att anfalla med slagserier?

Matchen började bra för Helenius som kunde hålla "Tanksen" Williams på avstånd med sin vänster och få in en del kroppsslag i de första ronderna medan Williams försökte sig på sin tunga swing utan att träffa. I den sjätte ronden fick Williams in en ganska ren träff och Helenius var i gungning. "Tanksen" orkade dock inte fullfölja anfallet.

– Mellan den sjätte och sjunde ronden planerade jag att avsluta matchen, men Robert var den bättre boxaren idag, säger Williams.

Helenius menade att allt gått som planerat. Visst var han ringrostig efter en lång matchpaus men annars var det inget fel på humöret efter matchen.

– Allt kändes bra. Förutom den där högern.

Williams träff med högernäven var det hårdaste slaget han någonsin fått ta emot under en match, medgav Helenius. Men samtidigt var det bara en träff och genast när gongen ljöd efter den sjätte ronden var det glömt.

Slutet av matchen var jämn men det var aldrig fråga om vem som skulle ta hem kampen.

Helenius har inte gått en enda match sedan decemebr i fjol när han boxades mot britten Dereck Chisora och vann en diskutabel pyrrusseger eftersom han samtidigt förvärrade skadan i axeln. Nu verkar skadan vara ett minne blott.

–  Jag kände ingen smärta alls i den högra axeln, säger Helenius.