Vernon Taylor höll Tarmo uppe

<p class="p1">BORGÅ. Nyförvärvet Vernon Taylor kan bli en riktig guldklimp för Tarmo. Taylor var segerarkitekt när Borgålaget i första divisionens toppmöte besegrade Honka med 88-80 (46-30). &nbsp;

Hemmalaget Tarmo tog kommandot direkt snurrade med Taylor och Isaiah Tate i spetsen upp motståndarlagets namnstarka spelargarde.

I mitten av den andra tiominuterna var Tarmos ledning redan upp i 21 poäng. Brådska och allt för snabba avslut gjorde att Honka kunde reducera och när skillnaden var mindre än tio poäng tog Tarmocoachen Jouni Grönroos en time out. Därefter var Tarmos övertag igen tydligt och trots en Honkakorg i den sista sekunden före paus ledde hemmalaget med 16 poäng.

Den tredje tiominuterna var nära att knäcka hemmalaget. Honka kom allt närmare och endast Taylor kunde hålla upp sitt spel av Tarmospelarna. När summern ljöd inför den sista perioden var skillnaden endast fyra poäng.

Denna gång kunde Tarmo hålla ut till slut och trots att det blev spännande på slutet kunde man hålla poängen i Borgå med 88-80.

Taylors poängsaldo i debutmatchen för Tarmo blev strålande 37 poäng. Tate kom upp i 25. Bland Honkas spelare var Ronnie Clark poängbäst med 28 poäng.