Tarmo krossade Huima

<p class="p1">BORGÅ. Tarmo tog sin tredje raka seger i basketens division I när laget i hemmahallen krossade Huima men klara 93-58 (46-31). Segern innebär att Tarmo nu parkerer på en första plats i tabellen. &nbsp;

Borgålaget inledde stark och kopplade genast greppet. Devon McBride som i de två inledande seriematcherna spelat en aning skakigt var den som visade vägen genom att sätta korg efter korg och däremellan sno bollen av motståndaren. McBrides saldo i matchen blev 23 poäng.

Nästflest poäng i Tarmo gjorde Isaiah Tate som bommade de flesta skott under den första halvan av matchen men blev varm i kläderna mot slutet och satte sammanlagt 15 poäng.

Trots att Tarmo ledde betryggande i den tredje kvarten var det när McBride byttes ut och veteranerna Mikael Holme och Jarno Nissinen kom in på plan som matchen definitivt avgjordes. Två raka trepoängare av Nissinen, och lyckade prestationer av Holme rev upp ledningen till 73-42 det vill säga 31 poäng.

Den största skillnaden mellan lagen var träffsäkerheten i spelsituationerna. Till exempel satte Huima endast 6 poäng på treor medan Tarmo höstade in hela 18 pinnar bakom trepoängsbågen.

Borgålaget är det enda laget som spelat tre matcher i ettans A-division och därmed också i tabelltopp. Nästa match spelar laget mot förra Tarmocoachen Lars Ekströms Ura Basket i Åbo den 21 oktober.