Sennis hat trick gav PSS poängen

BORGÅ. Porvoon Salibandyseuras hemmapremiär i årets innebandyliga kan knappast ha gått bättre. PSS var det klart bättre laget i mötet mot M-Team från Helsingfors och tog seriepoängen med 4-2 (1-0. 1-2, 2-0). Matchhjälte blev PSS:s Senni Hietanen som gjorde tre av målen och passade till det fjärde.

Trots att det till sist och slut inte var någon tvekan om vilket lag som förtjänade segern så lyckades M-Team faktisk komma i fatt PSS i den andra perioden. Hietanens mål efter drygt sex minuter i den andra perioden såg ut att vara avgörande men två ganska lätta mål av M-Team utjämnade matchen inför periodpausen.

Det dröjde dock bara sekunder av avslutningsperioden innan Hietanen var framme igen och passade till Oona-Mikaela Kyllönen. Duon visade hur man gör mål när man bestämt sig för att göra det. Den avgörande fullträffen gjorde Hietanen på straff fem minuter senare.

M-Team försökte reducera med sex mot fem på slutet men PSS:s kämpande försvar och säkert spelande målvakt Krista Nieminen fick revansch för det rätt enkla M-Teammålen genom att storspela i de avgörande ögonblicken.

Skön inledning på ligasäsongen i hemmahallen för PSS som nu har en seger och en förlust. Litet oroväckande är det förstås att en spelare dominerar målskyttet på det sätt som Hietanen gör. Det behövs fler målskyttar för att säsongen skall utmynna i kamp om medaljerna.