Nu skall slyet bort från Vålaxvägen

BORGÅ. Tillknycklade skyltar och sly och grenar som förstör sikten på den krokiga Vålaxvägen är vardag för dem som rör sig i trakten. Dessutom handlar det om säkerhet på en väg där det bland annat rör sig skolelever och andra ungdomar.

– Varför händer ingenting, trots att det gått månader sedan en anmälan till Destia som sköter om vägunderhållet, undrar en ortsbo?

Destias Pekka Grönroos, som ansvarar för underhållet av vägarna och deras närmaste omgivning i Borgå och de östra delarna av Sibbo känner inte till att det skulle ha kommit någon anmälan om gatuskyltarna i korsningen i Stensböle.

– Det bästa sättet är att ringa Vägtrafikantlinjen på 0200 2100 och meddela om man upptäcker något som borde åtgärdas, säger Grönroos.

Bjurbölevägen är smal och krokig och fortsätter man mot Tirmo längs Vålaxvägen finns det gott om kurvor där sikten är delvis skymd av sly och ställvis av trädgrenar som växer ut mot vägen. Många elever vid Grännäs skola är tvungna att gå eller cykla nästan balanserande på det vita strecket för att inte komma för långt ut på vägen.

– Vålaxvägen ser bedrövlig ut, åtminstone vid Grännäs skola, säger ortsbon som uppmärksammat problemen.

Angelica Lindh som på fredagen traskade längs vägen tillsammans med hunden Diva har olika erfarenheter av bilisterna som susar fram i trakten. 

– De flesta brukar väja men en dag var det en som inte förstod att göra det och jag ramlade nästan in i busken, säger Lindh

Destias Grönroos lovar att slyet skall bort.

– Vi brukar slå det vart tredje år så det skall ske i år. Ganska snart dessutom, kanske redan nästa vecka.