Lilli Lillkull är Årets Martha

Lilli Lillkull stod vid sitt löfte. Tack vare sitt aktiva jobb för samarbetet mellan unga och gamla marthor utsågs hon till Årets Martha under Marthaförbundets vårmöte i Borgå på lördagen.

 

I en radiointervju för några år sedan, då Lappfjärds marthaförening fyllde hundra, lovade hon skaffa nya unga medlemmar. 
– Det lyckades. Vi har fått en ny krets och föreningen fem, sex nya unga medlemmar, gläder sig Lilli Lillkull.
Hon har tagit initiativ till bland annat välbesökta stickträffar där marthor i alla åldrar träffas och stickar vantar efter traditionella stickmönster med lokal anknytning. 
Lappfjärdsmarthorna är så nöjda med sin ordförande att de föreslog henne till utmärkelsen med följande motivering:
Lilli Lillkull är en person som bjuder på sig själv till förmån för marthaverksamheten. Hennes passion och genuina vilja att få rörelsen att växa syns i hennes arbete för marthaorganisationen. Lilli har med öppna armar, bärande stämma och idogt arbete skapat rum för tillväxt i marthaverksamheten för såväl yngre som äldre. Hon engagerar, ser vikten av en god medlemsvård, samhörighetskänsla och levande verksamhet och betonar förnyelse och förändring.
– Jag kände mig genast hemma, säger Lilli Lillkull som inte har varit martha så väldigt länge, utan gick med i rörelsen först som pensionär. 
Hon drivs av den starka gemenskapen bland de aktiva kvinnorna som ställer upp och hjälper till där det behövs. Hon vill också få mera kunskap om saker som berör kvinnor och hem. Ett plus i engagemanget är därtill möjligheten att få resa och träffa allehanda människor.