Biltjuv drog rövarhistoria

I en och samma korsning i Näse inträffade två kollisioner på tisdagen. Och i hamnen i Helsingfors har polisen fått lyssna till en märklig historia om en paketbil som stals i Gammelby och höll på att lastas ombord på ett fartyg för transport utomlands.

ÖSTNYLAND. En paketbil som stals i Gammelby, påträffades på tisdagen i hamnen i Helsingfors. Man höll just på att köra bilen ombord på ett fartyg som skulle utomlands. Mannen, en 52 år gammal utlänning, berättade att han kanske hade tagit fel bil i hastigheten. Någon hade bett honom flytta bilen och de bilnycklar han fick, passade båda bilarna.

På tisdagskvällen kolliderade en buss och en lastbil i korsningen av Magnus Erikssonsgata och Västra Mannerheimleden. Båda fordonen skulle svänga till vänster från Magnus Erikssonsgata. Bussen körde i den högra filen men behövde så pass mycket plats för att kunna svänga att lastbilschauffören blev tvungen att stanna. Ändå kolliderade fordonen.

På grund av ett vägarbete i Näse har trafikljusen varit ur bruk. På platsen dirigeras trafiken av en vägarbetare. På tisdagsmorgonen kolliderade en lastbil och en personbil i korsningen mellan Magnus Erikssonsgata och Västra Mannerheimleden. Personbilen fick mindre skador i samband med krocken.

En bil körde in i en annan i Forsby på landsväg 170. Olyckan skedde på tisdagseftermiddagen när båda chaufförerna hade för avsikt att svänga till höger. Chauffören i bilen bakom räknade inte med att bilen framför skulle sakta in så pass kraftigt och körde in i den. Chauffören i bil nummer ett fick uppsöka första hjälpen.