Experter lämnar Event Factorys styrelse

BORGÅ. Två av expertmedlemmarna i Porvoon Event Factorys styrelse avgår efter bara ett halvt år på sina poster. 

– Först blev jag utsedd till expertmedlem och sedan sade ordföranden (Bernhard Edgren) att jag skulle ta pennan i vacker hand och skriva min avskedsansökan, säger Minna Pentti. Beslutet att avgå hade hon redan fattat i det skedet. Däremot har hon inte ännu skickat in sin avskedsansökan. Men däremot har hennes namn redan avlägsnats ur handelsregistret och från webbsajten.

– Jag och Tuomas Auvinen var de enda experterna i styrelsen och vi kunde inte stå bakom besluten. Minna Pentti säger att hon försökte föra fram proffsets syn på vad kunderna vill ha. 

– Vi verkar professionellt och kostnadseffektivt, och vi lyssnar på kundens åsikt.

Vill inte kommentera

Styrelseordföranden Bernhard Edgren, SFP, vill helst inte kommentera alls. Han säger att folk sitter i en styrelse en tid och vill de avgå, så får de göra det. På frågan om han uppmanade Pentti att lämna in en avskedsansökan svarar han att han inte kan kommentera vad som händer i en styrelse. Men Edgren anser att Pentti drog sina egna slutsatser. Han tycker fortfarande att bolaget har en funktionsduglig styrelse och att man bör komma ihåg varför själva bolaget finns till; det vill säga för att hyra ut utrymmen i Konstfabriken. På den punkten kanske det har rått en viss förvirring menar Edgren.

Porvoon Event Factory ägs av Borgå stad och ska sköta marknadsföring och uthyrning i Konstfabriken.

Styrelsemajoriteten har varit för att anställa egen personal som ska arbeta tillsammans med vd Susanne Dahlqvist. Expertmedlemmarna har ansett att man borde köpa tjänster vid behov och att det skulle bli billigare i det långa loppet.

Minna Pentti medger att hon har varit inne på den här linjen; personalkostnaderna är dyra.

– Auvinen presenterade en förtjänstfull modell för hur verksamheten kunde se ut. Men de övriga delade inte våra åsikter, säger Pentti.