Parviainen bakom efterlängtad seger

BORGÅ. Borgåborna bjöds på en riktig bandythriller när Akilles mötte HIFK på onsdagskvällen. Efter en rafflande avslutning var det hemmalaget som utgick med segern med 6-5 (2-3). Segerskytt och matchhjälte blev Akilles veterananfallare Petri Parviainen som sköt det avgörande målet fyra minuter före slutvisslingen.

– Det kan hända misstag också för den äldre, skrattar Parviainen efter matchen.

Han kan inte komma ihåg när Akilles senast skulle ha vunnit över HIFK i Borgå. Segern smakade med andra ord sött.

– De är vår kära fiende, mot dem är det alltid kul att spela.

Onsdagens match var jämn från första början också trots att Akilles genast i den andra minuten tog ett litet grepp genom Andreas Flincks 1-0-mål. Ledningen växlade ett par gånger men när Tomi Gröhn 23 minuter före slutet gjorde 5-3 på straff började hemmapubliken våga hoppas på en Akillesseger.

Aku Ojanens reduceringsmål elva minuter före full tid gjorde ändå att oron började smyga sig på och när målvaktsklippan Magnus Gustafsson skadad leddes ut från planen minuten före full tid och 15-åriga målvaktslöftet Lukas Tallberg åkte in mellan stolparna var paniken ett faktum. Samtidigt satt nämligen två Akillesspelare på utvisningsbänken.

När sedan förra Akillescoachen Jari Hyttinen på stopptid smällde in kvitteringen på straff var det nog redan många Akillessupportrar som trodde att det hela skulle sluta i katastrof, två tidsfrister och Gustafssons skada hade satt fyra minuter till på klockan och eftersom matchuret vid bollplanen stannar på 90 minuter jämnt var det långa sekunder kvar.

Borgåbandyns frälsare denna kväll blev alltså Parviainen vars mål kom 45 sekunder efter Hyttinens kvittering.