Viktig seger för Akilles

<p class="p1">BORGÅ. Akilles avslutade den första halvan av bandyligans grundserie genom att ta poängen i den viktiga hemmamatchen mot JPS. Därmed är Borgålaget igen ovanför slutspelsstrecket. Matchen slutade 6-2 (4-0) till Akilles. &nbsp;

Tränaren Kim Johansson var nöjd med slutresultatet men medgav att den var en så kallade måstematch som man helt enkelt var tvungen att vinna.

– Vi försökte före matchen säga att det är en match bland alla andra men nog var det viktigt för självförtroendet att vi tog poäng.

Segern innebär att Akilles tog sig från jumboplatsen till striden i mellanskiktet. Nu är laget på sista slutspelsplatsen endast poängen bakom JPS och Veiterä och bara två poäng bakom Narukerä och Botnia.

Alla chanser finns ännu att ta en bättre position inför kvartsfinalerna. Fast det kräver fler seriepoäng under den andra halvan av grundserien än under den första.

– De viktiga matcherna är framför oss. Det här var den första i raden av dem. Betyget blev helt godkänt, säger Johansson.

Målskyttar i hemmalaget blev Tomi Gröhn som satte 1-0 och 2-0 på straffar. I den andra halvleken misslyckades han däremot i att sätta två straffar till. Också Jani Hietikko blev tvåmålsskytt med ett hörnmål i den första halvleken och genom en soloräd strax före slutvisslingen. De övriga Akillesmålen gjordes av Andreas Flinck och Rasmus Lindqvist.