Lingon sålde fint som fläsk

Kön var lång vid marknadsståndet som skyltade med rena lingon från Vasa skärgård.

SIBBO. Och bara några minuter över tolv, när den traditionella höstmarknaden i Nickby inte hunnit mer än halvvägs, var de eftertraktade bären redan slut. Försäljaren Jan Håkans från Korsholm hade packat paketbilen full med så mycket bär som fick plats, det vill säga omrking 1500 liter. De marknadsbesökare som blev utan fick hålla till godo med tranbär eller honung i stället, eller se sig om efter annat ätbart i de talrika stånden.
Fiskinläggningar av alla de slag fanns att få, liksom frukter, grönsaker och rotfrukter som precis mognat i trädgårdarna. Många försäljare fanns på plats för att samla in pengar för ett specifikt ändamål, såsom Paipis lekis, språkbadsskolan och scouterna.
Patricia Borgman från Scoutkåren Åfararna berättar att de äldre scouterna nästa sommar kommer att delta i ett internationellt läger i Skottland. Lägret ordnas i juli och scouterna har fullt upp med att samla in pengar inför resan. På marknaden sålde de hemgjorda bakverk som hade god åtgång. Dessutom kunde besökarna delta i en utlottning genom att gissa den sammanlagda längden på ett rep som hade vecklats in i en stor glasburk.

Marknaden i Nickby var minst sagt välbesökt, det blev stundtals riktigt trångt i korridorerna mellan de olika torgstånden, speciellt under de två första, mest intensiva, timmarna.