Eleverna gillar både paviljonger och vattenpölar

BORGÅ. De senaste dagarnas regn har gjort att en mindre sjö bildats på Kvarnbackens skolas tillfälliga gårdsplan. Nu skall pölarna bort, till elevernas besvikelse.

– Jag tycker att det är roligt när man kan hoppa där och leka, säger eleven Jenny Sjölund

Framför två av klassrummen når sjön ända upp till trappan och elever som inte har stövlar tvingas klättra över räcket och sedan gå längs med paviljongens vägg för att inte bli våta om fötterna. Sjökund är i varje fall utrustad med stövlar, vilket alla inte är. Som Kevin Roos till exempel, han är våt om fötterna.

– Jag kollade redan en gång, säger han. 

De hålförsedda plastsandalerna flyter visserligen men något bra skydd mot våta fötter är de inte. Han tror inte att det blir några problem att komma hem med blöta strumpor.

– Det är redan andra gången, säger han nästan stolt.

Under det kommande veckoslutet skall tre, fyra avloppsbrunnar installeras på de mest kritiska ställena. Att man inte gjort arbetet tidigare har delvis att göra med att man inte kunnat förutse var på gården de största pölarna bildas.

Hur som helst verkar Kvarnbackens skola fungera riktigt bra för tillfället. Barackerna är ingen fröjd för en förbipasserandes öga men nog så funktionella.

– De är ganska stora och där är helt bra att vara. Det var ganska dåligt i WSOY-huset, säger Jenny Sjölund.

Hon är inte ensam om den åsikten. Alla elever som får jämföra skolhuset, WSOY-huset och paviljongerna med varandra tycker att paviljongerna är bäst. Dessutom verkar de problem med luftvägarna som vissa elever och lärare lidit av vara som bortblåsta.

– Jag mår mycket bättre än i fjol, säger läraren Mona Sandström.

Rektor Anne Smolander är också ganska nöjd med tillvaron i paviljongerna. Allt har ännu inte funnit sin plats och en del flyttlådor skall ännu tömmas.

– Vi tycker nog att det fungerar ganska bra. En del saker skall vi ännu få ordnade, säger Smolander.