Kajon lovar bättring

BORGÅ. I tisdags, under den första skoldagen för läsåret, lämnades ett par elever ensamma av skoltaxin vid hållplatsen i Tirmo trots att bussen de borde ha tagit hade åkt. Efter händelsen höjdes röster för att staden skulle bryta avtalet med taxibolaget Kajon.

Kajons utvecklingschef Pekka Mutanen hoppas på att man inte drar förhastade slutsatser utan ger bolaget några dagar tid att reda upp problemen.

– Nog får vi transporterna att fungera, det gjorde de ju förra (läs)året också.

Mutanen beklagar att alla inte fick den skjuts som de var berättigade till och menar att det är flera faktorer som påverkar. Dels fick Kajon de dokument som de behöver för att planera skjutsarna väldigt sent av staden och dels handlar det om att den första skoldagen är den svåraste rent transportmässigt eftersom alla elever skall föras till skolan under en mycket kort tidsrymd på morgonen.

Den svenska skoldirektören i Borgå, Rikard Lindström vill ännu vänta och se. Lindström tror att situationen reder upp sig så småningom och anser att det ännu är långt till den situation där man måste börja fundera på att bryta avtalet med Kajon eller söka ersättningar för de klåperier som redan skett. Han tar också Kajons kritik av kommunernas senfärdiga skjutsplanering till sig.

– Det finns säkert orsak för alla parter att se sig i spegeln. Nu måste vi ta till oss all information och sedan fundera på varför det gått snett.