Jättelager nådde taklagshöjd

På torsdagen firade man taklagsöl för S-gruppens nya logistikcentral i Bastukärr.Det är en jättebyggnad med en volym som motsvarar tio riksdagshus.

Det var år 2007 som S-gruppen kontaktade bland annat Sibbo komun och frågade om man i kommunen kunde ställa upp med ett 30–50 hektar stort område för en ny logistikcentral för S-gruppen. Sibbo hade Bastukärr-området som då var bergkrossområde, men som var tänkt att i framtiden bli industriområde.

S-gruppen accepterade det här alternativet. Ganska snabbt fick Sibbo igång detaljplanläggningen, men på grund av diverse besvär drog processen ut till 2009, men då kunde man komma igång med arbetena.

Nu har jobbet kommit så långt att man i torsdags kunde fira taklagsöl för en jättebyggnad på omkring 75000 kvadratmeter och med en volym på omkring en miljon kubikmeter. Volymen motsvarar tio riksdagshus, så det är en jättebyggnad som nu färdigställs i Bastukärr.

När allt är klart och verksamheten kommer igång i byggnaden, kommer där att finnas 700 arbetsplatser, och Sibbos kommundirektör Mikael Grannas sade i sitt tal vid taklagsfesten att det här kommer att betyda mycket för kommunen. Han hoppades också att många av de anställda i framtiden skall bli Sibbobor. Dessutom sade han att kommunen nog räknar med att den nya logistikcentralen skall locka flera andra företag att etablera sig i Bastukärr.