Försiktigt positivt på Sfp:s vaka i Borgå

BORGÅ. När resultatet från förhandsrösterna kommit var Mikaela Nylander på väg in i riksdagen för en tredje period. Svenska folkpartiet fick 3,5 procent av rösterna vilket är en procent mindre jämfört med valet för fyra år sedan.

På Mikaela Nylanders valvaka på bar Viivi i Borgå råder en försiktigt positiv stämning när resultatet från förhandsröstningen kommer klockan 20. Svenska folkpartiet har då ett stöd på 3,5 procent vilket är en nedgång på en procent jämfört med valet för fyra år sedan.
– Våra anhängare röstar traditionellt på valdagen, så jag är inte orolig. Det här kommer att förändras ännu, säger Nylander.
Hon har fått 1326 röster av förhandsrösterna. Med den siffran är hon på tredje plats bland Sfp:s kandidater och på femtonde plats i Nyland. Enligt prognosen klockan 20 får Sfp fyra mandat, vilket betyder att Mikaela Nylander går in.
Nylander har is i hatten, men är ändå försiktigt positiv.
– Vi får se när de stora, Esbo och Vanda, är räknade. Och Borgå, förstås.
Sannfinländarnas enorma stöd i förhandsröstningen tar Nylander med en pipa snus.
– Deras stöd kommer säkert att sjunka. Men det finns ett stort stöd för Sannfinländarna, det finns många på landsbygden som är missnöjda, säger hon.

Mest röster inom sfp fick Christina Gestrin och på andra plats kom Thomas Blomqvist.