Tarmo kan inte vinna

<!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} --> <p class="p1">BORGÅ. Det var en overklig stämning som sänkte sig över Kokonhallen när basketligamatchen mellan Tarmo och Namika Lahti var slut. Igen förlorade Tarmo matchen i den sista sekunden, trots att man ännu sekunder före slutet hade segernycklarna i sin hand. Matchen slutade 78-80 och Tarmo sitter stadigt på jumboplatsen i ligan. &nbsp;

Med 37 sekunder kvar på klockan sänkte Jesse Mäntylä en trepoängare och förde upp Tarmo i en trepoängsledning. Sekunderna senare kontrade Namikas Todd Hendley genom att sänka en trea också han.

Sex sekunder före slutet fick Esa Mäki-Tulokas chansen att avgöra men missade skottet bakom trepoängslinjen, Namika tog hand om bollen, spelade den till Hendley som avgjorde under korgen i samma sekund som summern ljöd.

– Jag kan inte tala om vad jag kände, säger Mäki-Tulokas på väg ut till omklädningsrummet för att höra vad den för stunden ganska bistra tränaren Jouni Grönroos hade att säga.

Matchen som helhet var ingen idrottsmässig höjdare men nog en kamp i publikens tycke. Tarmo inledde genom att dra upp en 8 poängs ledning, som följdes av Namikas time out och en upphämtning som förde gästerna förbi Tarmo.Period två följde exakt samma mönster och också under de två sista perioderna växlade ledningen ett antal gånger.

Förlusten i sista sekunden var inte den första denna säsong för Tarmo, det har skett flera gånger att motståndarna snuvat Tarmo på konfekten på slutet.

– De här förlusterna börjar bli litet för många. Vi har ett oerfaret lag och vi förlorar kontrollen över spelet, inte är det konstigare än så, säger Mäki-Tulokas.