Ny nattklubb skall betjäna unga

BORGÅ. Nyaste nytt i musikväg i kombination med en avslappnad atmosfär, bekant personal och god betjäning. Det är konceptet för den nya nattklubben Pulse.

Det har varit stor omsättning på krogar i hörnet av Fredsgatan och Mannerheimgatan. På fredag öppnar nattklubben Pulse, och den har enligt Ashish Tyagi och Toni Ranta, som tillsammans med Marja Siviranta planerat konceptet, kommit för att stanna.
– Det är en nattklubb för ungdomliga Borgåbor som tycker om att festa och som uppskattar bra musik och en ledig atmosfär, säger Ranta.
Det är företaget Porvoon Panimo Oy, som också har Seurahovi, som driver den nya nattklubben.
I början är nattklubben öppen endast under veckosluten, men så småningom kommer verksamheten att utvidgas.
– Vi kommer att ordna temakvällar och högklassigt program, lovar Ashish Tyagi.
Åldersgränsen är 18 år och nattklubben är öppen mellan klockan 22 och 04 fredagar och lördagar.
– Meningen är att vi senare skall börja ordna rusmedelsfria kvällar också för minderåriga. Vi vill ge de unga en plats där de kan mötas, säger Toni Ranta.
Specialbehandling
För grupper, till exempel gäng som kommer för att fira någons födelsedag, erbjuder Club Pulse specialbehandling. Man kan få ett eget bord och servering till bordet under hela kvällen för en liten peng.
– Det är inte fråga om vip-gäster utan om en service för grupper som inte vill tappa bort varandra under kvällen. Några vip kommer vi inte att ha, vi vill behandla alla kunder lika, säger Ranta.
I Pulse kommer det att finnas både en avdelning för finsk popmusik och en nattklubbsdel.
– I musikbaren skall man kunna dansa på borden. Vi har beställt särskilda bord som håller för det. Det är dags att den traditionen återinförs i Borgå, säger Ashish Tyagi.
Nattklubben skall ge de unga i Borgå en fläkt från större städer. Bra musik och god stämningen skall locka kunderna. Också personalen är ungdomlig.
– Många av dem är tidigare kända för Borgåborna, tipsar Ranta.
Förnyad teknik
För musiken på nattklubben svarar företaget Noisehouse som förser krogen med DJ:s.
– Man kan gå fram till DJ:n och be om en viss låt och den spelas sedan genast. Vi har några DJ:s och de återkommer. En stamkund lär absolut känna personalen, säger Ranta.
Den föregående krogen stängde strax före årsskiftet och renoveringsarbetena började den 1 januari. På två veckor skall man helt förnya inredningen. Nattklubben kommer att gå i ljusare färger än sin föregångare.
– Vi har satsat mycket på belysning och på ljudåtergivning. Det kommer att bli något alldeles extra, något som inte funnits i Borgå tidigare, säger Toni Ranta.
På fredagen klockan 22.30 slår nya nattklubben Pulse upp sina dörrar.