Första hemmasegern efter trög start

BORGÅ. Akilles bandyherrar tog i fredags sin första hemmaseger för säsongen. Siffrorna mot tabelljumbon Botnia blev till slut klara 5-0 (1-0) trots att matchen ännu långt in i den andra halvleken kunde ha vänt hur som helst.

Man hann spela 20 minuter av den andra halvleken innan vågskålen började tippa över i Akilles favör. Under hela den första halvleken lyckades Botnia söndra Akilles spel och ännu i början av den andra radade Helsingforsarna upp den ena hörnan efter den andra.

Men utan att lyckas överlista Magnus Gustafsson i Akillesmålet och när det inte blev resultat blev Botniaspelarna frustrerade och när tröttheten började krypa närmare tog Akilles över spelet.

En lyckad hörna vände matchen. Veteranen Petri Parviainen kunde krångla in bollen i Botnias mål, en fullträff som innebar att Botnia måste satsa mer framåt vilket gav hemmalaget mer rum i anfallet.

3-0-målet var reultatet av ett snyggt samarbete mellan Rasmus Lindqvist och Tero Määttälä medan matchens snyggaste mål signerades av Parviainen som tackade Joakim Nordström för ett snyggt förarbete och slog till bollen i luften. Skottet blev en lobb som överraskade Botnias målvakt Niko Laakso.

– Jag har nog aldrig gjort ett likadant mål. Visst försökte jag ju men inte skulle det ju bli så där vackert, säger Parviainen.

Lindqvist snyggade upp siffrorna till 5-0 genom en soloprestation.

Slutet gott för Akilles vars spel var mycket trögt de första 70 minuterna av matchen.

– De lyckades gröta till vår spel och skrinna bra neråt mot försvaret. Våra passningar kom för sent och de fick chansen att störa, analyserar Parviainen.