Dicken brottade ner Akilles

Efter en övertygande seger över Atlas i veckan trodde säkert många att Akilles skulle ta sin andra seger i rad när Dicken från Helsingfors på lördagen kom på besök till idrottshallen. Det blev trots det förlust med 25-29 (15-13).

BORGÅ. Vändningen i matchen kom när 10 minuter spelats och Mihail Kobzev aningen ninchalant lobbade ett sjumeterskast över målribban. Då stod det 20 lika på resultattavlan. I stället för att koncentrera sig på spelet tappade Akillesspelarna geisten helt och hållet och radade upp den ena misslyckade prestationen efter den andra.

Tio minuter efter Kobzevs miss är det Serghei Glincas tur att schabbla bort en straff, då leder Dicken redan med 25-20. Gör man inte mål på 10 minuter i handboll kan man glömma seriepoängen.

Enligt tvåmålsskytten Ric Liljendal orkade Akilles inte med i Dickens tempo.

– Dicken hade vilat i en och en halv vecka, vi hade match i onsdags och flere av våra spelare hade dessutom match på torsdagen med A-juniorerna.

Stundvis var det ganska heta känslor på plan när domarna tillät Dicken att spela mycket hårdare än vad Akillesspelarna kunde tolerera. Också tränaren Besim Qerimi protesterade mot att man hängde i tröjan och tog strupgrepp på Akillesspelarna. Qerimi belönades med gult kort i den anrdra halvleken.

– Det var alldeles för oerfarna domare i en så här het match säger Liljendal som själv drog på sig en 2 minuters utvisning i en situation där han enligt egen utsago inte ens rörde i motspelaren.

Han vill trots det inte skylla förlusten på domarna.

– Vi borde ju ha vunnit ändå. Men vi orkade inte, konditionen räckte inte till och vi gjorde dumma avslut, säger Liljendal.