Seurahovi öppnar i ny skrud

BORGÅ. På fredag öppnar ett restaurangkomplex för 900 kunder i den totalrenoverade restaurangen vid torget.

Av den gamla restaurangen Seurahovi är i praktiken ingenting kvar. Lobbyn har förnyats och hotellets reception har flyttat tvärs över golvet. Receptionen övergår i en lobbybar där man serverar frukost och lunch och på kvällen diggar inhemsk rockmusik och sjunger karaoke.

Den tidigare restaurangsalen har blivit nattklubb med två bardiskar, en vit och en svart, och mitt i salen finns ett dansgolv. Kabinettet i hörnet mot stadshuset har förvandlats till spelsal och alla stora fönster mot torget har täckts in.

– Det här är en nattklubb. Man skall inte behöva veta om det är natt eller dag ute eller om det är sommar eller vinter. Det är litet som i Las Vegas, säger Hannu Tuomala som är en av ägarna till restauranbolaget som driver verksamheten.


Inte ens bråttom

Trots att det endast återstår drygt 3 dygn till öppningen när Tuomala visar runt i utrymmena råder det ett yttre kaos överallt. Lukten av nya material, målning och lösningsmededel ligger ännu som en tung dimma över de dammiga ytorna.

– Det är inte ens bråttom, vi är före i tidtabellen. Vi har 30 man på jobb här som jobbar dygnet runt om det behövs, vi kunde öppna redan på torsdag, säger Tuomala.