Gammelbackamördare erkände

BORGÅ. Polisen förhörde i går tre personer som misstänkta för mord på en man i 40-årsåldern i Gammelbacka. Den huvudmisstänkta, en Borgåbo född 1969, har erkänt sig skyldig till dådet.

Den mördade Borgåbon hittades död av en förbipasserande vid halv femtiden i förrgår vid dammen bakom biblioteket. Offret låg till hälften i vattnet och det är klarlagt att han dödats vid dammen.

– Vi har skäl att tro att mannen dödades där han hittades, säger kommissarie Risto Purastie som utreder brottet.

Den huvudmisstänkte greps ett par timmars spaning i en restaurang i Gammelbacka. Förövaren och offret kände varandra sedan tidigare.

Den andra mannen som greps i förrgår har släppts på fri fot eftersom han inte längre misstänks för något brott. Däremot grep man i går en tredje person. Han förhördes i går på eftermiddagen som misstänkt för delaktighet i mordet.

Purastie säger att ingen utomstående varit i fara vilket innebär att mannen inte dödats med skjutvapen. Vilket vapen som använts avslöjas inte av utredningstekniska skäl.

– Men dådet har utförts på ett särskilt rått och grymt sätt. Vi håller som bäst på att utreda motivet, säger Purastie.

Eftersom offret och förövaren kände varandra kom polisen snabbt den misstänkta på spåren och när han greps var han alkoholpåverkad.

– Vi vet inte om han var det vid dådet, säger Purastie.