Personalen i Kvarnbacken mår dåligt - igen

BORGÅ. En del av personalen vid Kvarnbackens skola visar symptom på att inneluften i skolan är dålig. Det trots att man under sommaren tätat väggarna så att luften skall hållas fräsch

Under sommaren har den första delen av arbetet med att sanera Kvarnbackens skola gjorts. Bland annat har klassrummen tätats för att inte mögelsporer från de fuktiga skivorna i väggarna skall komma in i rummen.
I och med det var det meningen att de problem med inneluften som funnits i skolan skulle vara avhjälpta - åtminstone i väntan på den slutliga renoveringen nästa år. I dag, knappt två veckor efter skolstart uppvisar en del av personalen samma symptom som de hade i våras före saneringen gjordes.
– De som hade symptom i våras har det igen. Jag hade hoppats att vi skulle klara oss det här året med de åtgärder som nu är gjorda. Just nu känns det verkligen illa att höra att problemen är tillbaka, säger rektor Anne Smolander.
Inkommande veckoslut kommer en städpatrull för att göra en grundlig städning i skolan. I samband med städningen skall också lufttrycket i skolhuset justeras. Det görs för att minimera möjligheten att luft från de fuktiga skivorna i väggen kommer in i klassrummen.
Nu står hoppet till att problemen försvinner i och med städning och justering av lufttrycket.
– Gör det inte det får vi fundera vidare och se vilka andra lösningar det finns för att forcera renoveringsplanerna. Möglet måste bort, det har vi vetat hela tiden, säger Smolander