Hjallis sålde stor del av Storörenprojektet

Harry Harkimo sålde nyligen en stor del av sina aktier i projektet Sipoonranta på Storören i Östersundom. Byggföretaget Skanska köpte hans aktier och blir nu största ägare i projektet.

Byggkoncernen Skanska har köpt en stor del av Harry Harkimos aktier i Sipoonranta-projektet. Skanska blir genom affären största delägare i projektet.
Harry Harkimo säger till Bbl att han redan länge har arbetat på att minska sina olika engagemang för att ge mera tid åt sig själv och sin familj. Det handlar om att minska arbetstakten efter den hjärtattack han fick i Sydafrika i vintras.Harkimo kommer inte att lämna projektet på Storören. Han sitter kvar som styrelseordförande och fortsätter med marknadsföring och försäljning. Det är ansvaret för själva byggandet som han nu lämnar över åt andra, säger han.De  första husen i projektet är i full gång. Grundarbetet tar dock tid eftersom det är ganska mjuk botten i området. Hur som helst skall de första husen vara klara i början av nästa år, och enligt Harkimo går allt enligt planerna, både bygge och försäljning.Lovsektionen i Sibbo behandlar på onsdagskvällen den 16 juni fem nya bygglov. Det handlar om fem våningshus som byggs i nästa skede.Vikarierande kommundirektör Mikko Aho hade inte känt till affären mellan Harkimo och Skanska förrän han läste om den i en kvällstidning på onsdagen. Han säger att kommunen nu måste ta en närmare titt på avtalet mellan Harkimo och Skanska och se att det stämmer överens med avtalet mellan Harkimo och Sibbo kommun.– Ur kommunens synvinkel är det viktigast att projektet förverkligas så som vi har kommit överens om.