Teamåkningslag möts i Borgå ishall

Konståkningsföreningen Porvoon Taitoluistelijats teamåkningslag närmar sig säsongens finaler, sluttävlingarna hålls i Dickursby i slutet av mars.

PTL:s yngsta lag Ad Aurum är inne på sin fjärde säsong och i säsongens lag är så gott som alla med för första gången. Under säsongen har laget samlat både erfarenhet och poäng. Ad Aurum tävlar med det fartfyllda och glada programmet "Galna Ninjor" och glädjer publiken med sin ivriga framfart.

Miniorlaget Ad Astra har i år 19 skridskoåkare och årets tema är Pippi Långstrump. Laget tog silver i distriktsfinalen i Tammerfors i februari. Pippi Långstrump-programmet är glatt och får med sig publiken.

Juniorlaget Altius tävlar i serien nationella juniorer och har haft en strålande start på säsongen. I tre inbjudningstävlingar har de tagit hem ett silver och två bronsmedaljer, i båda uttagningstävlingarna tog Altius brons. Tävlingsprogrammet "Tarantella" har vuxit och förbättrats tävling för tävling och laget har slagit många av sina egna rekord. Programmet har en pigg och traditionell italiensk musik.

Vuxenlaget Audax är inne på sin sjunde säsong och har som tema "Chaplinettes". Laget tränar med glimten i ögat och utmanar sig själv med djärvhet, precis som det latinska namnet utlovar. Laget nådde silverplats i distriktsmästerskapen och har nu för tredje året i rad tagit en plats i finalen i den nationella serien.

Teamåkningens fartfyllda och färggranna stämning kan man njuta av på lördag, 7 mars, i ishallen i Borgå från och med klockan 12, då PTL ordnar sin årliga inbjudningstävling i teamåkning. Tävlingen är rekordstor i år. 23 lag har anmält sig till tävlingen vilket betyder upp emot 500 skridskoåkare från olika håll i Finland.

Sveriges mästare i Masters-serien, DiZHarmony (Ytterby Kungälvs Konståkare) för med sig internationell färg till tävlingen. Laget har varit i gång sedan 1996 och består av 16 åkare, män och kvinnor, mellan 25 och 60 år. Snittåldern ligger på 45 år. DiZHarmony är det enda tävlande vuxenlaget i Sverige i år. Laget kommer till Borgå för att få internationell tävlingserfarenhet och hård konkurrens.

Fyra olika serier tävlar i inbjudningstävlingen i Borgå; Nykomlingar (under 12 år), minorer (under 13 år), nationella juniorer (12-19 år) och vuxna (över 25 år). Alla fyra lag från Borgå deltar.