Lauri och Santeri Kortejärvi åkte i väg med självsäkerhet i blick.

Stefan Löfving fick ut ungdomen i spåret

BORGÅ. Vädret var i det närmaste perfekt på söndagsmorgonen när deltagarna i Stefan Löfvingloppet åkte ut i spåret från startplatsen i Vårberga skola. Också spåren var välpreparerade och åkarna verkade trivas, oberoende av om de åkte 10, 20 eller 40 kilometer.

Arrangörerna gladde sig över att årets lopp lockade ungefär dubbelt fler skidåkare som i fjol när snön öste ner över skidåkarna. Närmare 300 åkare begav sig ut i spåret.

– Det är ett riktigt bra resultat. Det är glädjande att så många unga och familjer är med, säger Lars Meyer som höll i trådarna för arrangemanget.

Att det skett en föryngring kan bero på att det nu varit en rad vintrar med bra förhållanden för skidåkning. Den yngsta generationen har helt enkelt lärt sig att åka skidor och föräldrarna har vågat satsa på att köpa utrustning nu när det verkar som om snövintrarna skulle vara tillbaka.

En stor del av skidåkarna som passerade Humlastugan på väg mot målet var yngre personer men också en del ärrade veteraner rymdes med i spåret.

Lauri och Santeri Kortejärvi hörde till de yngsta men inte de minst vana skidåkarna, det såg man på stilen när pojkarna stakade i väg mot målet i Vårberga.

– Själv har jag varit med tidigare men inte pojkarna, säger pojkarnas pappa Henrik Kortejärvi.