Skall vi lita på våra myndigheter?

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Enligt Bbl-journalisten Mikael Grönroos skall vi det nog. Hur är det skall vi också lita på våra "undersökande" massmedia som till exempel Borgåbladet?

Först en liten fråga: Vad har Pandemix och amalgam gemensamt? Svar: Kvicksilver.

Vem tillverkade detta famösa Pandemixvaccin? Svar: samma tillverkare som nu står för vaccinet till den planerade HPV-vaccineringen av unga flickor i detta land, det brittiska storföretaget ClaxoSmithKlein (GSK). Vad har detta företag annat på sin meritlista än Pandemixet? En hel del faktiskt.

I USA dömdes GSK till 3 miljarder dollar i böter, för att ha använt kriminella metoder i sin verksamhet. Inte så kiva, eller hur, Mikael Grönroos ?

Företaget har bedragit tillsynsmyndigheterna, ljugit om effekten av sina läkemedel och rutinmässigt mutat läkare. Skall vi med våra skattepengar understöda gangsterföretag som GSK?
2010 sålde GSK förorenad barnsalva till Kina. År 2006 betalade GSK över 3 miljarder dollar i böter för skattefusk.

Det sorgliga är bara att dessa brott mot lagar och mänskligheten inte är några enskilda företeelser utan alltför vanliga bland storföretag, läkemedelsjättarna inget undantag. Storföretag är främst ute för att tjäna stora pengar och inte ens journalister borde få vara så naiva att de tror att läkemedelsföretagen är ute för att göra oss friska - tvärtom.

Bill and Melissa Gates Foundation " Vacciner reducerar befolkningsökningen". Man kan bli paranoid med mindre när man läser sådant.

Ja, och så 2010 igen gick GSK med på en hemlig försoning med 200 familjer efter att 600 familjer stämt företaget för att barn föddes med hjärtfel efter att mödrarna ätit företagets antidepressiva medel.

Börjar inte varningsklockor ringa i öronen på en journalist värd sitt salt när ett företag som GSK  prånglar ut sitt vaccin (Pandemix) med en paragraf i kontraktet som fritar företaget från allt juridiskt ansvar vid eventuella biverkningar från vaccinet.?     

I juli 2013 drog Japan tillbaka stödet för HPV-vaccinet, efter många klagomål från de som vaccinerats med GSK:s vaccin. I Indien är detta vaccin förbjudet.

Vacciner är läkemedel, inte sant? Och om man följer programmet har ett barn på våra breddgrader vid ett och ett halvt års ålder fått tjugosju vaccineringar (läkemedel). Och detta borde man inte få ifrågasätta, vara kritisk till?

Risken är ju så "pikuliten".

Christer Alm