Norpe blir tyskägt. FOTO: Kristoffer Åberg

Tyska Viessmann tar över Norpe

BORGÅ. Viessmannkoncernen övertar Finlandsbaserade Norpekoncernen. Den tyska tillverkaren av värme-, kyl- och luftkonditioneringssystem lovar erbjuda ett långsiktigt perspektiv och en stark marknadsposition för Norpe som sysselsätter över 450 i Borgå.

– Vi vill fortsätta på den inslagna vägen mot att bli en komplett leverantör av kyllösningar, liknande den position vi har inom värmesektorn, säger Dr Martin Viessmann, Viessmannkoncernens ägare.

 Viessmann är övertygad om att Norpes omfattande och attraktiva produktportfölj passar utmärkt i familjeföretagets strategi.

– Vi är både entusiastiska och hedrade över att bli en del av Viessmannkoncernen. Den mycket respekterade och starka nya ägaren gör det möjligt för oss att ta ytterligare ett steg upp. Den här transaktionen är också en stor möjlighet för Norpes personal att ingå i ett globalt företag av världsklass som Viessmannkoncernen, säger Matti Virtanen, Norpes vd.

Måndagen ägnas åt att informera personal och samarbetspartners men huvudförtroendeman Juha Nykänen säger att han själv ser med tillförsikt på situationen.

– Det är bra att Norpe blir en del av ett globalt starkt företag. Det ger mer potential.