Borgåbladets läsarresa går längs de norska fjordarna.

Borgåbladets läsarresa

BORGÅ / SIBBO. På lördagen är det avfärd, då styr en del av Borgåbladets läsare kosan mot Norge och en kryssning längs de norska fjordarna.

Inför resan har läsarna fått biljetterna samt en del information om resan, fartyget och annat smått och gott av resebyrån. Följande information kan vara nyttig att tänka på då man sätter i gång och packar:

Ombord på Vision of the Seas kan man inte betala med kontanta medel. Alla passagerare registreras och får ett eget Sea Pass Card som kopplas till det egna kreditkortet om man uppgivit uppgifterna till det. I annat fall får man en slutnota vid utcheckningen som betalas kontant.
Alla dina eventuella inköp, drinkar, kläder, smycken och övrigt registreras på ditt Sea Pass Card och det kortet skall du alltid ha med dig överallt, också då du går i land och kommer ombord.

Klädsel

Resenären gör bäst i att packa ner ett par omgångar med fina kläder. Två kvällar under resan har kaptenen mottagning och då skall man vara skrudad till händer och tänder. Övriga kvällar räcker det med att vara snygg, hel och ren. Shorts och mysbyxa är inte något man klär sig i under middagarna.

Säkerhet

Säkerhetsövningen innan fartyget lägger ut vid avresan är obligatorisk, även om den går enbart på engelska. Fartyget väntar tills alla infunnit sig innan det lägger ut från hamnen.
Från Borgåbladet deltar redaktör Bo Ingves på resan, både Ingves och resebyråns reseledare Anu Piippo kan svara på era frågor under resan.
Borgåbladets läsarresa ordnas av Reseagenten (Matka-Agentit) i Borgå.