Anne Salovaara-Kero är årets Fredrika

Årets Fredrika Runeberg-stipendium går till Vasabon Anne Salovaara-Kero. Salovaara-Kero jobbar som regionkoordinator för organisationen Fri från narkotika och driver bloggen Mamma Annorlunda, där hon berättar om sin vardag med ett barn med specialbehov.

I prismotiveringen sägs att hennes satsning på arbete för marginaliserade grupper och personer med specialbehov och hennes driv att stöda och dela med sig av sina erfarenheter visar på ett gediget engagemang.

– Frågor gällande de svagare i samhället ligger henne varmt om hjärtat. Hon har som målsättning att förändra samhällets syn på funktionshindrade och i bloggen Mamma Annorlunda delar hon med sig av livet i en annorlunda verklighet. Bloggen fungerar också som ett stöd för andra familjer med barn med specialbehov, lyder motiveringen.

Priset överräcks på måndag kväll i Runebergs hem i Borgå.
Fredrika Runebergs stipendiefond inom ramen för Svenska kulturfonden grundades 1986. Fondens syfte är att ”hugfästa minnet av Fredrika Runebergs gärning och stimulera till den speciella samhällsmoderlighet som var utmärkande för henne."  FNB – SPT