Borgå frågar stadsborna

BORGÅ. Nu kan den som är intresserad av att säga sin åsikt om hur stadens tjänster ska utvecklas anmäla sig till påverkarråden för invånarna i Borgå. Råden samlas i april.

– Det är en möjlighet för stadens invånare att vara med och påverka, även om alla förslag kanske inte går att genomföra. Anmälningen började i dag torsdag, och vi hoppas att många intresserade anmäler sig, säger stadens förvaltningsdirektör Outi Lehmijoki.

Rådet som ska utveckla invånarnas välfärd och delaktighet samlas den 10 april och rådet som ska utveckla miljöns och naturens välfärd samlas den 23 april. Råden sammanträder en gång i stadshuset och efter mötena fortsätter diskussionen under två veckor på webbtjänsten Din åsikt.

Cirka femtio deltagare ryms med, om flera än så har anmält intresse blir det lottdragning om vem som får delta. Webbdiskussionen är öppen för alla. Anmälningsblanketter finns på servicekontoret Kompassen och på biblioteken, simhallen, rådgivningsbyråerna och på hälsostationerna. Man kan också anmäla sig på webben.

– Vi väntar oss många bra idéer och impulser från invånarna. Det finns säkert sådant som folk funderat på som vi i förvaltningen inte ens har kommit att tänka på, tror Lehmijoki.
Sista anmälningsdag är den tredje april.