Trafikolyckor på motorvägen

<p class="p1">Snöyran har ställt med problem för bilisterna. Flera bilar har varit inblandade i trafikolyckor på motorvägen i Sibbo. &nbsp;

Åtminstone sju bilar var inblandade i en eller flera trafikolyckor på motorvägen i Söderkulla vid avtaget till Kalkstrand. Olyckorna inträffade vid niotiden på fredagsmorgonen och polisen måste dirigera bilisterna mot Helsingfors att ta en omväg. Strax efter halv elva var röjningsarbetet vid olycksplatsen klar och motorvägsavsnittet kunde öppnas för trafiken igen.

– Motorvägen var spegelblank av is i bägge riktningar. Det var nästan omöjligt att köra där, både med vinter- och sommardäck, sade jourhavande chefen Björn Westermarck på Östra Nylands räddningsverk till FNB.

En förare togs till sjukhus. Krockbilarna låg i två högar på en hundra meter lång sträcka och en hade åkt i diket.

En annan olycka inträffade strax efter klockan 10 på motorvägen, denna gång vid Massbyavtaget. Här påverkades trafiken som körde mot Borgå.

Tiotals bilister har krockat eller kört av vägen i slasket och halkan särskilt i södra och mellersta Finland. Den allvarligaste olyckan inträffade i Sjundeå, där ett barn i lekåldern skadades när en personbil och tom buss kolliderade vid niotiden. Barnet flögs med läkarhelikopter till sjukhus.

Under natten har det varit minusgrader i hela landet vilket har lett till att vägarna har frusit.

Nya kraftiga snöfall utvecklas som bäst på sjöområdena, vilket kommer att försämra väglaget avsevärt speciellt i kustområdena. Under eftermiddagen och kvällen väntas snö särskilt i Satakunta, Egentliga Finland och senare möjligen också i Nyland.

Polisen uppmanar bilisterna att köra mycket försiktigt och att hålla tillräckligt stora avstånd. Med sommardäck ska man helst inte ge sig ut på vägarna. (Bbl-FNB)