Inbrottstjuvar i fyra hus

BORGÅ. Åtminstone fyra hus har drabbats av inbrottstjuvar under veckoslutet.

Fram till söndagseftermiddagen har polisen fått in anmälningar om två inbrott i Ernestas och två i Huktis. Tjuvarna har slagit sönder ett fönster eller glasrutan på dörren, rotat genom husen och farit i väg med åtminstone smycken och en del pengar.
Inbrotten har gjorts mellan fredag och lördag. I det ena huset i Ernestas  – på Mosstigen – som hade varit tomt sedan den 26 november, upptäcktes inbrottet på lördagen.
På Långfallsgränd i Ernestas hade invånarna inte varit länge borta från sitt hus. Där bröt sig tjuvarna in mellan klockan 21 och 23.30 på fredagskvällen. Enligt polisens utredning verkar det som om tjuvarna försvunnit mot Näverkontsvägen där de torde ha parkerat sin bil.
På Örtgränd i Huktis tog sig tjuvarna in i huset mellan klockan 17.30 på fredagen och 10.45 på lördagen. På Blomstervägen i Huktis härjade tjuvarna någon gång mellan klockan 9 på fredagen och 15 på lördagen.
Polisen hoppas att den som sett något eller har några andra observationer som kan tänkas hänga ihop med inbrotten, ringer under tjänstetid numren 0718738728 eller 0718738729. Tipsen kan också mejlas till adressen vihje.porvoo@poliisi.fi