SV Trabzonspor efter seger i final mot FC89

Fotbollsjuniorer från Sibbo framgångsrika

Sibbo Vargarnas fotbollslag för pojkar födda 2003 deltog i årets Östersjö cup i Hangö 2-4.8.2013 med 4 lag, med allt som allt 40 spelare och 80 medverkande supportrar. Den traditionella Östersjö Cupen ordnades i år för tjugonde gången och turneringen spelades i fina förhållanden under strålande sol, med serier för barn födda år 2001-2004.
I år deltog SV 03 i denna turnering för andra gången och turneringen har hittat sin plats som en av höjdpunkterna under lagets fotbollssäsong. Sibboborna syntes och hördes både under turneringen och annars på gatorna i Hangö under veckoslutet.
Laget uppnådde framgång redan under turneringens andra dag i den gemensamma paraden för alla deltagare i Östersjö Cup. Paraden var fin att följa längs gatorna i Hangö och SV 03 belönades med andra plats och en pokal för sitt aktiva deltagande i paraden. Pojkarna hördes och syntes när de ropade, sjöng och levde för fullt med i karneval stämningen. Paraden och framgången i den bidrog till att känslan av samhörighet inom laget stärktes när pojkarna på lördag kväll badade bastu tillsammans med pokalen på aktivitetscentret Sjömansro, där lagets gemensamma övernattning var ordnad.

Pokalen och andra plats i paraden var ändå bara början till framgångarna som kom på söndag, som var en stor fest för Sibbo Vargarna från morgon till kväll. De 4 SV-lagen tog placeringarna 17, 9, 7 och 1 i sin egen åldersgrupp med 21 deltagande lag. Även Borgålaget FCFJ deltog med två lag och tog placeringarna 12,och 15. Pricken på i:et var det ena SV-lagets vinst i finalmatchen mot FC 89 från Esbo.

Finalmatchen spelades på en plan i bra skick i kvällssolens sken. Stämningen var i topp när de många sibboborna hejade sina egna till vinst. Matchen var jämn och slutade efter många spännande skeden, med välförtjänt vinst för SV 3-1. I finalmatchen lyckades Sampo Nieminen, Kasper Kämpe och Otto Lintula från det jämnstarka laget göra var sitt mål. SV tog sig till final genom att vinna BK-46 från Karis i en otroligt jämn semifinal. I semifinalen slutade den egentliga speltiden 1-1 efter Patrik Korpiniemis fina utjämning och avgörandet skedde via straffsparkar. I straffsparkarna blev målvakten Eetu Sillanpää matchens hjälte. Anmärkningsvärt är att SV tog sig från förlust till vinst i båda matcherna.

Hösten för SV 03-laget fortsätter med Opel-liga matcher som spelas på torsdag kvällar i Nickby på Jokipuisto-planerna.

I SV:s vinnande lag spelade Eetu Sillanpää som målvakt och på planen Jonas Kekkonen, Patrik Korpiniemi, Kasper Kämpe, Otto Lintula, Sampo Nieminen, Julius Poikolainen, Rony Räsänen och Veikka Virtanen.

Lagets tränare var Stefan Kämpe, Pasi Nieminen, Kari Virtanen, Jouni Sillanpää och som lagledare fungerade Stefan Lajunen.