Magnus Sederholm på väg till vägning. Minimivikten för ekipaget, inklusive förare, är 350 kg

Båttävlingssäsongen i full gång

Tävlingssäsongen för banbåtarna startade med de första FM-seriedeltävlingarna i Förby, Salo, under veckoslutet. I F4 -klassen var Borgå representerat på prispallen.

Under veckoslutet kördes de första 2 deltävlingarna av totalt 8 i FM-serien för F4-klassen. Man har i år övergått till ett mera internationellt koncept, där det under veckoslutet vardera dagen körs en GP-tävling, med vidhörande tidskörning.

Lördagen inleddes med träningar och tidskörningar i rätt blåsigt väder. Som väntat var VM-serie ledande Risto Lindström (UPS) överlägset snabbast.

I kampen bakom Lindström blev skillnaderna endast tiondelssekunder, och ordingen var Kalle Viippo (SKV), Magnus Sederholm (PoMo) och Tuukka Lehtonen (HirVe).

På den blåsiga, och rätt korta banan, blev kampen om tredje plats mycket spännande under själva tävlingen, men Sederholm lyckades med en felfri körning hålla Lehtonen bakom sig.

Söndagens deltävling kördes i betydligt lugnare väder, vilket även märktes redan i tidskörningen.

Där lyckades Sederholm med ett perfekt varv start knipa första startrutan med endast 17 hundradelssekunder till godo före Lindström. I själva tävlingen lyckades starten inte riktigt lika bra, men endast Lindström lyckades utnyttja läget. Under körningen märktes det tydligt att söndagens väder gynnade Sederholm mer än de övriga, så han hade inga problem att parera Lehtonens attacker.

På prispallen således Lindström, Sederholm och Lehtonen.

FM serien forsätter om två veckor, då det körs i Lojo.