Bror-Erik Ekstam hedersmedlem i Borgå trädgårdsförening

Borgå trädgårdsförening har ett digert program också 2015.


Årets långresa går till Skördefesten på Åland 18-20 september. Skördefesten är en skördemarknad där ett otal gårdar medverkar, somliga håller öppet på gården, en del samlar sig till gemensamma evenemang. Ett är klart, ett förlängt veckoslut räcker inte till att besöka alla, men trädgårdsföreningen kommer att försöka klara av många.

I verksamhetsplanen, som godkändes på årsmötet, ingår också de traditionella talkokvällarna på rosariet vid ingången till Borgå sjukhus. Utan omskötsel skulle de vackert blommande rosorna snart förtvina, förvildas och dö ut. Annat på programmet är en risbindningskurs i maj, besök i en rhododendronträdgård i juni och utfärd till Kotka i augusti. Den 23 maj blir det plantbytesloppis utanför Trädgårdsboden i Hattula. I september vankas höstmarknad inne i Borgå där medlemmarna säljer produkter från sin trädgård eller hantverk.

Bror-Erik Ekstam, som i årtionden har varit aktiv i föreningen, utsågs på årsmötet till hedersmedlem.

Bernt Olin återvaldes som ordförande. Vice ordförande är Barbro Bergman-Robertz, sekreterare Nancy Lökfors, kassör Gun-Britt Vainio och styrelsemedlemmar Linda Mäkelä, Alf Stenvall och Märtha Vesterback. Styrelsesuppleanter är Birgitta Flakholm-Nirhamo, som också fungerar som medlemssekreterare, och Mia Tallsten-Lind. Nöjeskommittén består av Bror-Erik Ekstam, Margareta Lindman och Gun-Britt Vainio.