Restaurang prickas för år av hygienfusk
Slarv med nedkylning, ohygieniska arbetsytor och dålig förvaring. Det är bara några brister som en Lovisarestaurang prickades för.
LOVISA Listan på hygienbrister blev lång när hälsoskyddet i Borgå granskade en restaurang i centrala Lovisa. Hälsoskyddet konstaterar dessutom att samma restaurang prickats flera gånger sedan 2011 och att man inte sett någon förbättring.
Restaurangen åläggs åtgärda en lång lista på brister före den 10 november, med hot om vite på 3 000 euro.
Bland annat slarvade restaurangen med nedkylning av livsmedel och hade dåliga och ohygieniska arbetsytor. Livsmedel som förvarades i köket saknade lock. Dessutom saknades städskrubb, i stället använde man en gammal toalett.
Utöver de största bristerna prickades restaurangen också för att ha förvarat skräp som papp, tidningar och äggkartonger i köket. Dessutom använde man ohygieniska handdukar för att torka händerna.
Hälsoskyddet förbjuder nu restaurangen att kyla ned livsmedel och att ägarna ska förstöra omärkta livsmedel som förvarats i kylanläggningen. Dessutom ska de avlägsna toalettstolen från utrymmet som användes som städskrubb och installera en vask. Ägarna måste också installera rätt sorts arbetsytor.
Hälsoskyddet diskuterar fallet på sitt möte på onsdag.