Superhjältar på stökig klassträff

BORGÅ. Marvels seriehjältar har tidigare bultat och skjutit sig igenom fem egna genrefilmer, nu möts de på en synnerligen stökig "klassträff" där de bildar enad front mot rymdavskum  under ledning av Asgards utstötta ärkebråkstake Loki (Tom Hiddleston - War Horse) i filmen The Avengers 3 D.

Gillar man femväpplingen med Captain America (Chris Evans - Captain America, Fantastic Four) som är en hejare på att kasta sin sköld i synen på folk; Iron Man (Robert Downey Jr. - Iron Man, Sherlock Holmes) den ultimata enmansraketen som far runt i skyn med eld i galoscherna; Thor (Chris Hemsworth - Thor, Star Trek) med sin hammare som kommer till husse på befallning och däremellan sprider blixt och dunder omkring sig och Hulk (Mark Ruffalo - Shutter Island) som sväller upp och förvandlas till grön och olidligt våldsam när han ilsknar till på allvar, ja då är actionfesten garanterad.
Med i svängarna finns dessutom den ryska spionen Black Widow (Scarlett Johansson - Vicky Christina Barcelona) och Hawkeye (Jeremy RennerHurt Locker). Alla har sammankallats på ett enormt slagskepp i luften av den enögde Nick Fury (Samuel L. Jackson - Star Wars, Pulp Fiction) från den internationella säkerhetsorganisationen S. H. I E .L .D. för att få en möjligast effektiv knytnäve att drämma till fienden från skyn med.
Joss Whedons högactionfilm är för en oinvigd som en parodi på sig själv men samtidigt säkert både helig och sevärd för de edsvurna fansen som kan sina Marvelserier. Det handlar om inget mindre än den eviga kampen gott och ont och att rädda jorden från undergång, det vill säga detsamma som varje Bondfilm går ut på.
Filmen avslöjar inledningsvis superhjältarnas ursprung och utveckling innan det brakar loss. Efter det är The Avengers 3D liksom Transformers-filmerna en enda lång orgie i explosioner och slagsmål av galaktiskt format, storstadens skyskrapor demoleras på löpande band och både folk och fä pulveriseras medan rymdvarelser och hjältar går lös på varandra.
Iron Mans sarkastiska oneliners och Hulks ursinniga vrål och stjärnsmällar hör till filmens behållning. Som skådespelare är Tom Hiddleston som en ständigt flinande bad boy filmens bästa.