Andra albumet. Med dunder & brak riktar sig till barn och barnfamiljer. Pressbild.

Robin Hund skäller… snart till i Borgå

Robin Hund och hans glada orkester har utkommit med en ny barnskiva. Den lanseras på en turné i Svenskfinland som bromsar in i Borgå den 21 september.

BORGÅ. Albumet Med dunder & brak är Tomas Järvinens och Henrik "Henkka "Strangs andra barnskiva, föregången av Hundar & katter 2012.
Robin Hund och Bob Katt spelas av Tomas Järvinen och Henrik Strang. Järvinen är kulturproducent och magister i konstförvaltning och har jobbat med kultur i 15 år. Han leder Finlands Svenska Ungdomsförbund för tillfället. Henrik Strang är klasslärare och musiker. Bägge har musicerat i 20 år och har en lång erfarenhet av att underhålla.
Skivan med 10 spår vänder sig till barn och barnfamiljer. Tomas sjunger, med en ofta medvetet barnslig röst, om djur som ankor, myror och elefanter, en giraff uppe i träden och en trollkarl på väg till stan. Musiken är barntillvänd, glad och rytmisk. Sångaren Tomas och Henkka på gitarr & sång har stöd på skivan av Niklas Manser på gitarr. Albumet är också är inspelat av honom på Dahlgårds studios i Kullo.
Sångtexterna är småfinurliga och följer med skivan. Giraffvisan börjar: "Upp i trädet sitter en giraff. Den som ser honom där brukar bli alldeles paff. Där uppe i trädet sitter han och ler. Åt allt det roliga han ser".
Skivan utkom den 8 september och lanseras på en turné som inleds i Pargas den 14.9. och avslutas på Söderkulla bibliotek i Sibbo den 13 november.
Östnyländska nedslag blir det också på Grand i Borgå lördagen den 21 september kl. 15 och i Lovisanejdens högstadium den 22 september kl. 13 samt på Hindåsa i Hindhår den 2.11.

Med dunder & brak
Barnskiva med Robin Hund & hans glada orkester.
Tomas Järvinen, sång; Henrik Strang gitarr & sång samt Niklas Mansner gitarr.
Albumet distribueras av FG Naxos och hittas i välförsedda affärer.