Balett. Porvoon tanssistudios dansörer underhöll en stor publik. Foto: Egil Green

Danstunnel drog publik på Moon River

Den andra Moon River i Borgå den sista augusti var ett lyckat evenemang jämfört med förra året. På stan började det hända på allvar vid 19-tiden då evenemanget Danstunnel drog folk längs ett stråk från Eklöfs parken till Runebergesplanaden.

BORGÅ. Men redan på eftermiddagen piggade en liten körkavalkad inne på Holmska gårdens gårdsplan med körerna Nice Voices, Porvoon Mieslaulajat och Cawiar upp publiken. Vid 18-snåret ringlade sig en lång kö framför Café Rongo där Hanna Lönnroos sjöng och ackompanjerade sig på keyboards i en timmes lång gig.
Danstunneln inleddes med balettuppvisning av flickor från Porvoon tanssistudio. Följande i tur var Konstfabrikens dansskola med Street dance & Modern dance på gångbron samt Dance Freaks Afro-samba och Tanssiva Porvoos Showcase i Runebergsesplanden.
Moon River, Kulturens natt i Borgå, som under premiären i fjol hölls på en fredag och i mitten av september, hade ändrats till en endags tillställning den 31 augusti, föregången av Köpnatten på fredag, som var en stor framgång.
Väderprognosen utlovade regnskurar men det stämde inte, hela evenemanget utspelades i ett halvklart och varmt väder fram till sena kvällen då programmet kulminerdade i tältet EvenemangsArenan vid västra åstranden.