Isac Elliot har börjat högstadiet den här veckan.

Isac siktar på de stora scenerna

BORGÅ. Tonårsidolen Isac Elliot besökte Borgå på fredagen. Han skapar hysteri bland tonårsflickorna och siktar på att slå igenom utomlands.

För ett och ett halvt år sedan skrev Isac Elliot på sitt första skivkontrakt. Då var han elva år gammal. Sedan han släppte singeln New way home har framgången för den unga tonårsstjärnan gått spikrakt uppåt och han har skapat en otrolig fanhysteri bland tonårsflickorna i landet. För tillfället är Isac en av Finlands största och mest framgångsrika artister med en trogen fanbas bakom sig. 

– Allt har gått väldigt snabbt men jag börjar vänja mig, säger Isac.

På fredagen uppträder han i Borgå Idrottshall och han ser fram emot att få göra en inomhuskonsert igen efter alla sommarens festivalspelningar.

– Det ska bli jätteroligt. Jag har bara gjort utomhuskonserter på senaste tiden. Men nu blir det en ordentlig show med mycket ljus och dansare.

Ivriga fans

När Isac kom till Borgå på fredagen för sin konsert kunde han inte röra sig ostört var som helst. Han måste planera lite extra för att hitta ett lugnt ställe för att äta lunch. Fansen finns överallt och de flockas kring honom för att få en bit av tonårsidolen. Det stör inte Isac.

– Det betyder ju att de tycker om min musik, och det är ju en bra sak, konstaterar Isac och säger att han tycker det är lite roligt med alla skrikande flickor.

– Men ibland står det flickor på vår gård och det tycker mamma och pappa inte så mycket om.

Isac är tvungen att se efter hur han rör sig ute med sina kompisar för att inte hela tiden bli omringad av ivriga flickor. Dessutom har han noterat en skillnad mellan fans från olika länder.

– Finska fans följer efter en och ringer alla sina kompisar innan de kommer fram till mig i en stor grupp. I Norge kommer de genast fram och ber att få ta en bild.

Isac har fått en hel del fans i Norge i och med att han uppträtt där ett par gånger i sommar. Han uppträdde bland annat på VG-listan som är ett enormt evenemang. Där hade Isac även den största publiken han sjungit för hittills, hela 100 000 människor befann sig i publikhavet.

– Det kändes inte som så många. Man såg bara ett hav av människor. Men sen när man tänker att det är ungefär sex gånger så mycket människor som ryms i Hartwall arenan inser man hur stor publiken var.

Började högstadiet i höst

Isac som trots sina stora framgångar endast är 12 år gammal började högstadiet i höst och han har tyckt om att börja sin nya skola.

– Högstadiet är helt annorlunda. I alla fall hittills har ämnena varit intressantare. Jag tycker om "hussa", IT och så är historia är helt roligt ibland.

Trots att mycket av hans tid går till musiken lyckas han kombinera det med skolan och få allt skolarbete gjord. Dessutom får han vara i fred från ivriga fans i skolan eftersom det är foto- och filmförbud som gäller där.

Framtiden

Framtiden är öppen för den unga artisten men en sak är säker, han vill definitivt hålla på med musik. Isac har siktet mot de stora scenerna och efter att nu slagit igenom i Norge är det Sverige och Beneluxländerna som står näst i tur.

– Dessutom har jag en konsert i England där Jessie J och Ne-Yo också kommer uppträda.