Stefan Paavola sjunger Joe Cocker. Foto: Mikael Green

Stefan Paavola sjunger Joe Cocker

BORGÅ. – Joe Cocker har alltid varit en idol för mig. Det är inte enbart den hesa stämman som är det mest essentiella, utan uttrycket överlag. En egen stil som grundar sig på många influenser, soul, blues, jazz, rock och framför allt - livet, säger Stefan Paavola.

Joe Cocker har inspirerat många. Bland annat självaste Ray Charles uppskattade Cocker högt och gjorde duetter med honom.
- Det är nog huvudsakligen 60- och 70-tals eran som tilltalar mig mest, men visst finns det en hel del fina inspelningar som gjorts efter detta. Jag gillar denna uttrycksform, här få man ge allt.
Det säger Stefan Paavola som fredagen den 22 februari ger en Joe Cocker Show på Grand. Med sig har han sitt 8 Piece Band, bestående av Mirella Pendolin & Susanne Jonsson, sång, Robert Löflund, saxofon, Mikko Karjalainen, trumpet, Lukas Djupsjöbacka, gitarr, Kalle Katz, keyboards, Eero Paalanen, bas och Stefan Brokvist, trummor.
Produktionen består av material som Cocker spelat in och som exempel på låtar nämner Paavola bland annat With a little help from my friends, The Letter och You are so beautiful. Musiken är från band som The Beatles, Rolling Stones, Jimmy Cliff och Procol Harum.
För idén till konserten står Kalle Katz. Eero Paalanen var producent och showen hölls i Vasa i maj i fjol.
- Vi tyckte det var en givande och inspirerande show, så jag beslöt att producera den här i Borgå, förklarar Stefan Paavola.
Joe Cocker Show på Grand 22.2. inleds kl. 19 och beräknas pågå i cirka två timmar inklusive paus. Biljetterna kostar 15 euro och säljs på Grands Luckan.